In 1895 vroeg Wilhelm Heideman uit Bielefeld een vergunning aan om brood, koffie en bier te mogen verkopen. Het establishment kreeg de naam "Tivoli".
Het pand is meerdere malen verbouwd. Op een oude foto zien we dat dakkapel aan de voorkant is gebleven.
Foto Roos Kowalski in Oud Oldenzaal
Veel verenigingen maken gebruik van de zalen van Het Landhuis. Vanaf de begin jaren zeventig is het hotel de residentie van carnavalsvereniging De Markloawen. Waar naast de drie dolle dagen ook de gala-avonden worden gehouden. Ook biljarters, zaalvoetbalverenigingen wisten het familiebedrijf te vinden. Cuso 55+ houdt er regelmatig een lezing en de Rotary en astrologen hebben er hun plek gevonden.
Het Landhuis is van grote waarde voor het toerisme in de regio. Al jaren heeft het een netwerk van vaste en steeds weer terugkerende gasten, die zich echt thuis voelen in het familiehotel. Met bussen worden de hotelgasten rondgereden om al het moois van Twente te bekijken.
In 2020 bestond het Landhuis 125 jaar. Reden dat de bestuurders van Oldenzaal aan het familiebedrijf De Gouden Erepenning van de stad Oldenzaal toekenden. Op de foto overhandigt burgemeester Patrick Welman het ondernemersechtpaar Ooldrink de onderscheiding.
Ook kreeg het hotel de titel "Koninklijke Hofleverancier".
Bronnen:
Dagblad Tubantia 13 juli 2020
Weekblad Hart van Oldenzaal 10 juli 2020
Boekje: Oldenzaal in oude ansichten deel 2
Foto's: Wikipedia
Maak jouw eigen website met JouwWeb